Položaj
061 731 373

Kamenica i Glodi danas

Područje Kamenice i Glodi u administrativnom smislu nalazi se u okviru opštine Zvornik. Na području su konstituisane tri mjesne zajednice: Gornja Kamenica, Donja Kamenica i Glodi. Područje u donjem toku Kameničke rijeke, iako u geografskom smislu čini jednu cjelinu sa ostalim područjem Kamenice, a čine ga zaseoci zaseoci sa srpskim stanovništvom, nalazi se u sastavu mjesne zajednice Devanje.

Mjesna zajednica Gornja Kamenica obuhvata naseljeno mjesto Gornja Kamenica sa zaseocima: Popovići, Šijakovići, Petrovići, Zekići, Božići, Lučica, Marići, Salkići, Tomići, Gavrići, Kukolji i Poljane. Ona obuhvata područje u gornjem toku Kameničke rijeke, a od područja mjesne zajednice Donja Kamenica dijeli je potok između Kukolja i Alića.

Mjesna zajednica Donja Kamenica obuhvata područje oko srednjeg i donjeg toka Kameničke rijeke, a završava se i kod lokaliteta Kruške. U okviru ove mjesne zajednice i naseljenog mjesta Donja Kamenica navedeni su zaseoci: Bakrači, Redžići, Fejzići, Ristići, Ravne, Široki Put, Alići, Čikarići, Sjenokos i Kadrići.

Mjesna zajednica Glodi obuhvata naseljena mjesta Glodi, Duga Njiva, Čikare, Neberići, Jezera, Odžak, Kajići i Mahala.

 

 

MZ Kamenica

 

Područje Kamenice i Glodi u administrativnom smislu nalazi se u okviru opštine Zvornik. Na području su konstituisane tri mjesne zajednice: Gornja Kamenica, Donja Kamenica i Glodi.

Vidi više

 

Memorijalni kompleks Kamenica

 

Sa namjerom očuvanja sjećanje na žrtve i stradanje bošnjaka kameničkog kraja pristupilo se izradi projekta memorijalnog kompleksa Kamenica.

Vidi više

 

Pomozite stranicu

 

Dragi Kameničani, sve vas koji želite da ova stranica egzistira i da zaživi u punom obimu, donoseći aktuelne informacije iz naše sredine, molimo da nam u tome pomognete tako što ćete donirati sredstva, poslati nam fotografije ili tekstove.

Kamenica i Glodi 

1990. godine na ovom je prostoru živjelo oko 4500 stanovnika, a danas je taj broj manji od 1500.
Posjetite stranicu Haškog tribunala i pregledajte do sada izrečene presude.